NYHETER

Skolavslutning

Publicerat 2019-06-02

Tack till alla våra elever för ett fantastiskt läsår!
Vi önskar er ett underbart sommarlov, glöm inte av att vila upp er
och att njuta ordentligt.

Nästa läsår startar vi måndagen den 19:e augusti kl 09:00 för alla ettor
och på tisdagen den 20:e augusti kl 09:00 för alla tvåor och treor.

Ha en fin sommar!

Studiedag

Publicerat 2019-04-13

Tisdag 23/4

Påsklov

Publicerat 2019-04-12

Vecka 16, 15/4-21/4 + måndag 22/4.
Vi önskar alla elever ett riktigt härligt påsklov med massor av fint väder.

Elevkort

Publicerat 2019-04-05

Nästa läsår inför vi ett samarbete med Edenred elevkort vilket kommer innebära att eleverna äter sin lunch på utvalda närliggande restauranger i stället för i skolan.

Extra Öppet Hus
Larm- och säkerhetsteknik

Publicerat 2019-03-21

Onsdagen den 10 April kl. 17.00 har vi ett extra öppet hus för elever som söker Larm- och säkerhetsteknik. Då finns Larmbranschen, företag, lärare på plats för att informera elever och vårdnadshavare om utbildningen, yrket och det stora behovet av arbetskraft inom yrket.

Vi erbjuder alla som läser profilen Larm- och säkerhetsteknik att läsa in examen på El- och energiprogrammet. De kurser som finns i yrkespaketet är samma kurser som finns i programstrukturen för att få examen på El- och energiprogrammet. Därför är även elever som är intresserade av El- och energiprogrammet i sin helhet varmt välkomna att komma på öppet hus.

Om man inte kan komma på informationstillfället så kan man boka individuella besök genom att kontakta mig, Jörgen Frohm, på jorgen.frohm@vastsvenskagymnasiet.se

Workshop Chalmers

Publicerat 2019-03-06

Arkitektelever från Chalmers var på besök idag och höll en workshop för elever och lärare i hur vi tänker kring användandet av våra lokaler.
Workshopen är en del av kursen Arbetets Rum, ett projekt mellan Västsvenska Gymnasiet och Chalmers arkitektutbildning som pågår fram till 2019-04-19.

Studiedag

Publicerat 2019-02-19

Måndag 4/3

Sportlov

Publicerat 2019-02-07

Vecka 7 , 11/2-15/2.

Vi önskar alla elever en härlig vecka och ser fram emot att se allihop igen efter lovet.

Ny Larm- och Säkerhetsutbildning
med start 2019/2020

Publicerat 2019-02-06

Västsvenska Gymnasiet har av Skolverket och Säkerhetsbranschen getts klartecken som enda skola att bedriva en helt ny utbildning i Larm och säkerhetsteknik. Branschen står för praktikplatser, kompetensstöd och materialstöd. Utbildningen riktar sig till målgruppen IM elever och de elever som får plats kommer att ges möjlighet ta sin examen på El och energiprogrammet.

Vi kommer att erbjuda 20 platser med start läsåret 2019/2020.

Livsmentor

Publicerat 2019-02-06

Västsvenska Gymnasiet startar med livsmentorer.

Alla våra Språkintroduktionselever tilldelas en livsmentor som de kommer träffa en gång per månad över en fika på stan. Alla våra livsmentorer är väletablerade i samhället, de kan ge eleverna goda råd om livet och hjälpa till att skapa ett nätverk av kontakter som kommer att underlätta ingången på den svenska arbetsmarknaden.

Vi är mycket tacksamma och glada över hur många människor som mer än gärna stöttar upp eleverna mot en ljus framtid.

Tilldelat statsbidrag

Publicerat 2019-02-06

Västsvenska Gymnasiet och GR har tilldelats ett gemensamt statsbidrag för entreprenörskap i skolan. Vi ska samverka och utveckla områden som att stimulera entreprenöriella kompetenser och färdigheter. Vi ska kompetensutveckla skolpersonal avseende entreprenörskap och samarbete med entreprenörer.

Ett spännande projekt där vi tillsammans med GR kan utvecklas i en anda av nytänkande och entreprenörskap.

Samarbete med
Chalmers arkitektutbildning

Publicerat 2019-02-06

Västsvenska Gymnasiet samverkar med Chalmers arkitektutbildning nu när etapp 2 i ombyggnad/nybyggnad startar.

Under kursen Arbetets Rum, gällande relationer mellan rum, byggnad och verksamhet, tar arkitektstudenterna fram tre förslag till ombyggnad/nybyggnad utifrån sitt specifika fokusområde. Arkitektstudenterna har djupintervjuat skolledning, administration, skolhälsa, pedagoger och elever för att få fram ett underlag som bygger på skolan visioner och möjligheter. En spännande utmaning för både vår och deras syn på utformningen av den pedagogiska och fysiska miljön på skolan.

Projektet pågår mellan 2019-01-21 – 2019-04-19.

Öppet Hus

Publicerat 2018-12-10

Du är välkommen till öppet hus hos oss på Polstjärnegatan 4C

tisdag 15 januari kl 17:30.

Vi bjuder självklart på kaffe och fika!

Anmäl dig gärna per e-post till:

jorgen.frohm@vastsvenskagymnasiet.se

Gymnasiedagarna på
Svenska Mässan

Publicerat 2018-09-03

Vi finns på plats under gymnasiedagarna på Svenska Mässan 9-11 oktober.

Varmt välkomna att besöka oss i monter G01:22!

Studiedagar

Publicerat 2018-08-26

Torsdag 6/9 och fredag 7/9.

Lindholmenvandring

Publicerat 2018-08-26

NATUR 18:

NATUR 17:

EL 18:

EL 17:

SPRÅK:

Idrottsdag
på Slottskogsvallen!

Publicerat 2018-08-12

På tisdagen den 28 augusti kommer alla elever på skolan att ha en idrottsdag på
Slottskogsvallen! Det blir klassisk friidrott som löpning, höjdhopp, längdhopp och
kulstötning. Vi kommer att tävla, bli trötta, lära känna varandra och ha kul!

Dagen börjar 09.00 och håller på till ungefär 14.30.
Det kommer att serveras lunch på plats.

Vägbeskrivning från skolan till Slottskogsvallen:
Ta spårvagn nummer 2 mot Högsbotorp. Åk 8 hållplatser
fram till Botaniska trädgården. Gå upp för trappan, längs